Vrijwilliger communicatie sponsorouders

Wil jij de schakel vormen tussen een mooi vrijwilligersproject in Kenia dat zich richt op de kansengelijkheid van kinderen met een beperking? Vind je het leuk om te schrijven en ben je thuis in de Engelse taal? Stichting Why Not zoekt een vrijwilliger die zich inzet voor de communicatie met de sponsorouders.

Stichting Why Not
Wat in 2010 is begonnen als een vrijwilligersproject is inmiddels uitgegroeid tot een Nederlandse én Keniaanse stichting die zich richten op de uitvoering van diverse duurzame projecten. Why Not heeft als missie gelijke kansen te creëren voor Keniaanse kinderen met een beperking. In Kenia is het niet vanzelfsprekend dat kinderen met een ‘imperfection’ gezien en geaccepteerd worden. Daarom zet Why Not zich in om de sociaal maatschappelijke status van deze kinderen te vergroten. Hierdoor kunnen ook zij ontwikkelen en opgroeien tot zelfstandige mensen die bijdragen aan de samenleving.
Middels sponsorouderschappen en het organiseren van evenementen en andere acties haalt Why Not de nodige financiering op. De fieldworkers in Kenia zorgen ervoor dat de kinderen binnen ons programma passende hulp ontvangen.

Jouw rol
Why Not is actief in het werven van sponsorouders voor de kinderen binnen ons programma in Kenia. Sponsorouders leveren iedere maand een vaste financiële bijdrage ter ondersteuning van een sponsorkind en zijn/haar gezin. Een groep van zes enthousiaste vrijwilligers zorgt dat de sponsorouders elk jaar vernemen hoe het met hun kind en de projecten in Kenia gaat. De coördinator van de groep haalt informatie op over de kinderen in Kenia en de inzet van de sponsorgelden. Deze informatie kan bestaan uit foto’s, rapporten en knutselwerkjes. Jij verwerkt deze elementen in een verhaal dat gedeeld kan worden met de sponsorouders.

Je vormt onderdeel van een gedreven en enthousiast team vrijwilligers die verspreid door Nederland een bijdrage levert aan de mooie missie van Why Not. Als lid van de werkgroep Sponsor a Child kom je 2 tot 4 keer per jaar bijeen om de huidige stand van zaken door te spreken en te sparren over nieuwe ideeën. Verder contact gebeurt via whatsapp en e-mail. Jouw werkzaamheden kan je in eigen tijd en vanuit huis uitvoeren.

Hiervoor zoeken wij iemand die affiniteit heeft met onze visie en doelstelling; het vergroten van de kansen van beperkte kinderen in Kenia. Daarbij ben je in staat om vanuit soms beperkte informatie (in het Engels) een duidelijk en leuk Nederlands verhaal te schrijven voor de sponsorouders. Gemiddeld ben je vier uur per maand bezig met het verrichten van de werkzaamheden.
Wil jij meehelpen met het schrijven van sponsorupdates? Voor vragen en verdere informatie kan je contact opnemen met Wendy Severs (06 52 37 10 31 of info@whynotkenya.org). 

Why Not… Start today?