Stichting Why Not bestaat 10 jaar!

We zijn de afgelopen 10 jaar constant in beweging geweest om kinderen en jongeren met een beperking in Kenia, Mombasa, te begeleiden naar een betere toekomst. Om een waardig plekje te creëren in de maatschappij.

Van een mooi, bevlogen initiatief, zijn we uitgegroeid tot een professionele stichting met enthousiaste vrijwilligers in Nederland en hardwerkende, betrokken fieldworkers in Kenia.

Ondanks dat we al veel bereikt hebben, willen we ons nog vele jaren inzetten voor deze kinderen om te zorgen dat zij in Kenia een zo goed mogelijk leven kunnen leiden.

Vieren!
We willen ons tweede lustrum vieren! Samen met jullie! Het is een mijlpaal, wat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.

Hoe?
Door fictief af te reizen van Kerk Avezaath (postadres van de stichting) naar Utange (locatie van het kantoor van Why Not in Kenia). Dit is maar liefst 9.636 kilometer! Door vereende krachten kunnen we met zo veel mogelijk mensen, kilometers wandelen en fietsen om dit doel te bereiken.

We starten op 13 juli, de verjaardag van Why Not. We streven ernaar om 31 augustus aan te komen in Utange.

Waarom deze reis?
Deze reis staat symbool voor het proces en de ontwikkeling van Stichting Why Not.
Stichting Why Not is ontstaan door een idee. En dat idee kreeg vorm door een eerste stap te zetten, een actie te ondernemen. Het is allemaal begonnen met een activiteiten-dag voor kinderen en jongeren met een beperking in Utange, in de schaduw van 3 prachtige bomen.

En door in beweging te blijven, dragen we elke dag een beetje meer bij aan een betere toekomst van onze kinderen!

Wat willen we bereiken met deze actie?

 • Vieren dat we al 10 jaar onderweg zijn met Stichting Why Not!
 • Delen wat we met elkaar hebben bereikt de afgelopen tien jaar (op social media en met elkaar)
 • Verbondenheid met elkaar en met het doel van Stichting Why Not
 • Betrokkenheid bij elkaar. Hoe kunnen we elkaar verder helpen, ondersteunen, beter maken?
 • Uitdragen hoe trots we zijn op Stichting Why Not
 • Naamsbekendheid voor Stichting Why Not, door zo veel mogelijk mensen te mobiliseren om een stuk te wandelen, hard te lopen of te fietsen om ons naar de eind streep te helpen
 • Leuke bijkomstigheid: Fondsenwerving (Je kunt je kilometers laten sponsoren bvb)

Wat kun je doen om met ons mee te lopen of te fietsen naar Utange?

 1. Meld je aan via onderstaande knop.
 2. Loop of fiets zoveel mogelijk kilometers! (Je mag uiteraard ook al je kilometers die je wandelt of fietst de komende 6 weken aandragen voor onze reis
 3. Geef de kilometer die je loopt/fietst door via e-mail (moveon@whynotkenya.org), whatsapp* of facebook.
 4. Stuur een leuke anekdote en foto van jezelf en waar je bent, samen met het aantal kilometers naar een van de bovengenoemde communicatie lijnen.
 5. Nodig vrienden, kennissen, familie, collega’s uit om met je mee te lopen/fietsen en vergeet niet om nog meer leuke foto’s te maken!
 6. Wij willen je foto’s en anekdotes gebruiken voor ‘Social Media Exposure’ om meerdere mensen te bereiken en te inspireren om ook in beweging te komen!
 7. Deel ook foto’s van je wandeling of fiets route (met ons doel) op je eigen social media, zodat je op deze manier weer anderen inspireert om mee te doen!