Athumani Hassan Uda

Toen Athumani een jaar oud was werk hij ziek en nam zijn moeder hem mee naar de medicijnman en al snel bleek dat hij malaria had. Hij werd zo ziek dat zijn ontwikkeling hierdoor stilstond. Pas na maanden werd hij in ziekenhuis in Kilifi, behandeld. Gelukkig werd hijbeter, maar heeft hij als gevolg van zijn ziekte een verstandelijke beperking opgelopen. Zijn IQ is lager dan ‘gemiddeld’. Hierdoor moeten dingen hem stapje voor stapje aangeleerd worden.

Athumani is een knappe en sportieve jongen. Hij woont in Majaoni, een klein dorpje net buiten Mombasa, de grote havenstad aan de zuidkust van Kenia. Op het eerste gezicht is Athumani een heel verlegen jongen, die eerst de kat uit de boom kijkt voor hij contact maakt. Als je hem aanbiedt om te gaan voetballen, beginnen zijn ogen te stralen en kan hij prima een gesprek aangaan. Het liefst voetbalt Athumani of hij helpt zijn moeder met koken.

Met de financiele steun van Why Not kan Athumani naar school en op zijn eigen tempo met wat extra begeleiding meedoen met de andere kinderen.