Geschiedenis

Why Not is in 2010 opgericht door drie enthousiaste Nederlandse meiden. Stichting Why Not richt zich op kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Kenia in de leeftijd van 4 tot 21 jaar.

Het percentage van mensen met een beperking ligt in Kenia vele malen hoger dan in Europa. In Kenia gelooft men dat het hebben van een beperking een straf is van God, een teken dat je fouten hebt gemaakt of een zondaar bent. Veel ouders schamen zich voor hun kind met beperking; “de kinderen kunnen niets, zijn waardeloos en voegen niets toe aan de community (samenleving)”. Ze zijn vooral een last. Doordat er zo over deze kinderen gedacht wordt, krijgen ze zelden de kans om deel uit te maken van de Keniaanse samenleving. De kinderen worden vaak weggestopt, opgesloten, verwaarloosd en zelfs mishandeld.

Why Not wil hier verandering in brengen: laten wij het goede voorbeeld geven en laten zien dat een kind met een beperking ook gewoon een kind is. Een kind met een eigen karakter, met eigen krachten, met waarde en met behoeften! Door kinderen te ondersteunen in scholing, opvang en/of training willen we hun wereld vergroten en deze kinderen onafhankelijker maken. Ook de ouders en de omgeving van het kind worden nauw betrokken en krijgen ondersteuning.

Wat begon als een vrijwilligersproject is inmiddels uitgegroeid tot een Nederlandse én Keniaanse stichting met meerdere duurzame projecten en een steeds groter groeiende achterban. Daar wil jij toch ook je steentje aan bijdragen?