Fieldworkers

Catherine

Catherine Karimi Murithi onze Keniaanse topofficial bleek in juni 2012 de aangewezen persoon om op hoger niveau te werken voor de stichting (als manager). Catherine is een vrouw met pit, ze is slim, hardwerkend en open-minded. Naast dat zij verslag uitbrengt aan Nederland, onderhoudt ze contacten, verzorgt zij de administratie en bereidt ze vergaderingen en evenementen ter plaatse voor. Ze organiseert de activiteitendagen en houdt alle lopende zaken bij. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor alles rondom het microfinancieringsproject. Catherine heeft al meerdere malen laten zien dat we op haar kunnen bouwen. Kortom, we zijn ontzettend dankbaar en blij met deze Why Not-topofficial!

Matilda

Matilda Ouma is een maatschappelijk werkster en werkte eerst voor de APDK(The Association for the Physically Disabled of Kenya). Dit is een vrouw met veel kennis en ervaring. In september 2012 kon zij eindelijk worden aangenomen als fulltime medewerker bij Why Not. Zij zorgt voor inzicht in de dorpen en legt ook huisbezoeken af. Daarnaast zorgt zij voor doorverwijzing van de kinderen naar het EARC (Educational Assessment Resource Center), logopedie, de mobiliteitskliniek en vervolgens naar scholen. Matilda draagt verantwoordelijkheid voor alle zaken buiten de deur.

Connie

Connie Eddah Mkara Mwadali heeft net als Catherine, Community Development gestudeerd en is daarmee een echte deskundige in de gemeenschappen waarin Why Not werkzaam is. Daarnaast is zij enorm energiek, hulpvaardig en barmhartig. Connie is verantwoordelijk voor alles wat met de scholen te maken heeft. Ze kijkt naar de voortgang van kinderen, begeleidt ouders bij de plaatsing, woont vergaderingen bij en speelt een rol bij de schoolprojecten. Connie is een kei met computers en ondersteunt Catherine hierin.

Annastacia

Annastacia (of kort mama Ann) is al sinds september 2012 in ons gezelschap. Ze kwam bij Stichting Why Not voor haar laatste stage en rondde onder begeleiding van Marloes haar studie Community Development af. Hiervoor deed ze vrijwilligerswerk op de Tom Mboya School voor kinderen met een hersenbeschadiging. Ze startte als part-time vrijwilliger bij Why Not en hielp alles en iedereen met het werk dat steeds meer werd langzaam aan kwam ze steeds meer op kantoor en kreeg ze steeds meer haar eigen werkzaamheden. We zijn trots dat we haar in september 2013 hebben kunnen aannemen als fulltime fieldworker!

Zainab

Zainab Nguma werkte ook voor APDK en was verantwoordelijk voor zorg aan huis voor kinderen met een beperking. Zorg die onder andere voor onze doelgroep is bedoeld. Nu komt Zainab wekelijks op de woensdag therapie en oudertraining geven zodat ouders hun kinderen thuis kunnen helpen in hun ontwikkeling.

Ode aan de gepensioneerde fieldworker