Even voorstellen…

Mijn naam is Marc Couturier. Per juli 2019 ben ik lid van de Raad van Bestuur van Stichting WhyNot. Ik zie ernaar uit om mee te helpen de kinderen in Kenia een beter leven te geven, samen met de bestuurders, veldwerkers, sponsorouders en alle anderen die de stichting een warm hart toedragen. Mijn motto is (quote Johan Cruijff): “Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je het doen.”

De eerste kennismaking met stichting WhyNot is alweer 9 jaar geleden. Bij mijn vorige werkgever SAS Institute in Huizen, werd WhyNot geïntroduceerd door de vader van een van de oprichtsters (Marloes Herber). Het bedrijf heeft een aantal acties ondersteund en financiële bijdragen gedaan, waarna het bedrijf andere goede doelen ging ondersteunen.

Ik heb contact met WhyNot gehouden, hetgeen resulteerde in een samenwerking tussen WhyNot en de school van onze kinderen: het Comenius College in Hilversum. De school ging in 2013 een 3-jarige overeenkomst met WhyNot aan, met als thema: Expeditie Comenius. Jaarlijks organiseert de school een activiteitenweek dat in het teken staat van ‘maatschappelijk welzijn’. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende stichtingen, en WhyNot was een van de stichtingen.

Sinds 2016 ben ik lid van de Raad van Advies: een klankbordgroep van mensen die vanuit verschillende perspectieven, advies geven aan de Raad van Bestuur.

Ik heb een achtergrond in de informatietechnologie en heb mijn netwerk ingezet om WhyNot op de kaart te zetten. Ik wil mij voornamelijk richten op praktische en meetbare activiteiten die een ‘kop en een staart’ hebben. Bijvoorbeeld: een gesponsord sportevenement of een kerstactie bij bedrijven. 

Tenslotte nog iets over mezelf: ik ben 49 jaar, getrouwd met Karen en we hebben 2 kinderen: Jill (20 jaar) en Luc (18 jaar). We wonen in Loosdrecht.

Met vriendelijke groet, kind regards,
Marc Couturier

E marc_couturier@hotmail.com
M +31653719426