Doneer een kip

Met behulp van micro financiering ondersteunt stichting Why Not de families d.m.v. spaargroepen.

We willen nu in het bijzonder een project uitlichten omdat de moeder van Diane Kendi hulp nodig heeft om haar dochter te kunnen onderhouden met de benodigde verzorging en begeleiding.

Diane Kendi is autistisch. Haar moeder denkt dat de handicap het gevolg is van zuurstofgebrek bij de geboorte. Zij had langdurig weeën voordat ze het kind baarde. Na de geboorte was Diane regelmatig ziek. Haar ruggengraat is vervormd en toen ze zes maanden oud was, kreeg ze stuiptrekkingen. Haar moeder nam haar mee naar het ziekenhuis waar ze werd behandeld en medicatie kreeg.

De familie woont in het dorp Kwabulo. De moeder die slechthorend is, verdient haar brood met de verkoop van theebladeren. De vader heeft het gezin verlaten nadat hij ontdekte dat er in het gezin van zijn vrouw meer kinderen met een handicap werden geboren. Hij geloofde dat zijn vrouw vervloekt was.

Diane ging naar diverse speciale scholen, echter de moeder had niet het idee dat de  juiste ondersteuning aan Diane werd geboden en besloot haar thuis op te leiden. Diane heeft een tijd gebruik gemaakt van de dagopvang van stichting Why Not, waar we konden zien dat ze in staat was om met leeftijdsgenoten te spelen en zichzelf een korte tijd te vermaken. In april 2018 moest de organisatie de dagopvang sluiten.

Op 14 maart 2020 vierde Diane haar 15e verjaardag. De moeder wil haar niet naar school laten gaan en vanwege haar leeftijd neemt geen school haar aan, omdat ze boven de schoolgaande leeftijd is. Sinds de moeder haar thuis begeleidt, is ze zindelijk en kan zelfstandig eten. Ze kan aangeven wat ze wil en is minder hyperactief.  

Stichting Why Not wil moeder en kind ondersteunen bij het starten van een pluimveeproject. Ze heeft al een hok en omheining waar ze de kippen kan houden.

Het plan

Investering Keniaanse Shilling Euro
100 kippen 7800 67,70
Kuikenvoer (twee zakken) 6500 56,40
Kippenvoer (drie zakken 9000 78,09
Medicatie 1900 16,40
  25.500 218,99
Geschatte opbrengst 30.400 263,77

Van de winst (€ 50,00) kan moeder Diane thuis verzorgen. Voor een kuikentje hanteren we het symbolische bedrag van €5. 
Hierin houden we rekening met de aanschaf en verzorging van kuiken tot een volwassen verkoopbare kip.


Hoe werkt het?

  • Kies en betaal via de winkelwagen.
  • Meerdere kippen kiezen kan.
  • Maakt u liever geld over dat kan natuurlijk ook op banknummer: NL48 RABO 0132 6765 67 t.n.v. stichting Why Not.

Wij zijn u heel dankbaar voor uw steun.