Communicatiemedewerker

Ben jij een bevlogen social media gebruiker? Schrijf jij creatieve content en weet jij als geen ander doelgroepen online te bereiken? Stichting Why Not zoekt een vrijwilliger die actief aan de slag gaat met het verder uitrollen van de communicatie via verschillende online kanalen. Kom jij ons team versterken?

Stichting Why Not
Wat in 2010 is begonnen als een vrijwilligersproject is inmiddels uitgegroeid tot een Nederlandse én Keniaanse stichting die zich richten op de uitvoering van diverse duurzame projecten. Why Not heeft als missie gelijke kansen te creëren voor Keniaanse kinderen met een beperking. In Kenia is het niet vanzelfsprekend dat kinderen met een ‘imperfection’ gezien en geaccepteerd worden. Daarom zet Why Not zich in om de sociaal maatschappelijke status van deze kinderen te vergroten. Hierdoor kunnen ook zij ontwikkelen en opgroeien tot zelfstandige mensen die bijdragen aan de samenleving.
Middels sponsorouderschappen en het organiseren van evenementen en andere acties haalt Why Not de nodige financiering op. De fieldworkers in Kenia zorgen ervoor dat de kinderen binnen ons programma passende hulp ontvangen.

Jouw rol
Momenteel bestaat het communicatieteam uit twee vrijwilligers. Tot hun primaire taken behoren het up to date houden van de website en het maken van folders en nieuwsbrieven. Ook het organiseren en beheren van de werkprocessen behoort tot de werkzaamheden. Voor 2019 heeft Why Not als doel een verdere professionaliseringslag te maken en willen we een breder netwerk opbouwen voor oa fondsenwerving. Het delen van informatie gebeurt nu (minimaal) via de inzet van online kanalen en daarom zoeken we een ervaren, maar vooral enthousiaste online marketeer en/of ervaren gebruiker van social media.

Je gaat werken aan:

  • Het motiveren van de andere vrijwilligers om informatie aan te leveren, zodat jij berichten kan plaatsen en traffic genereert naar de website.
  • Het meedenken in het verbeteren en actueel houden van de website.
  • Het wekelijks posten van berichten op de verschillende sociale media accounts.

Hiervoor zoeken wij iemand die affiniteit heeft met onze visie en doelstelling; het vergroten van de kansen van beperkte kinderen in Kenia. Daarnaast heb je ervaring met het werken met Content Management Systemen en social media. Tot slot, maar niet minder belangrijk, zoeken we iemand met een proactieve instelling. Wanneer er geen nieuws of activiteiten zijn, zorg jij zelf dat deze er komen.

Je vormt onderdeel van een gedreven en enthousiast team vrijwilligers die verspreid door Nederland een bijdrage levert aan de mooie missie van Why Not. Als lid van de werkgroep bedrijfsvoering en communicatie kom je (gemiddeld) 1 keer per 6 weken bijeen om de huidige stand van zaken door te spreken en te sparren over nieuwe ideeën. Jouw werkzaamheden kan je verder zelfstandig en vanuit huis uitvoeren.

Ben jij enthousiast geworden? Voor vragen en verdere informatie kan je contact opnemen met Wendy Severs (06 52 37 10 31 of info@whynotkenya.org). 

Why Not… Start today?