Werk en inkomen

In 2011 kwam een jongedame van 19 jaar langs bij Why Not met de vraag of wij haar konden helpen. Ze was halfzijdig verlamd, had geen familie in de buurt, was zeer arm, maar had wel succesvol een naaicursus afgerond. Samen met deze sterke meid genaamd Sophy is Why Not toen een nieuw project gestart.

Sophy werd door Why Not betaald om de uniformen van de kinderen binnen Why Not te maken en om leuke accessoires te maken die wij in Nederland konden verkopen.

Inmiddels heeft Sophy ergens anders een baan gevonden, maar het naaiatelier is verder voortgezet. Op dit moment werken Priscah en Felister, twee dames met een fysieke beperking, in het atelier en maken stoffen producten die Why Not verkoopt. Ook werken twee moeders van kinderen uit het project parttime in dit atelier om uniformen te maken.

Dit project is een typisch win-win-win geval. Priscah, Felister en de twee moeders hebben een inkomen, de Why Not kinderen krijgen uniformen en de opbrengsten van de superleuke accessoires gaan weer terug naar de stichting.

De accessoires die gemaakt worden in het atelier, zijn even leuk om te hebben als om te geven!

De naam van het project spreekt het al uit ‘op maat gemaakt’. Dit project is het eerste ‘vervolg’ project van Why Not, waarmee we op zoek zijn naar een vervolg voor de jongeren die van school komen. Op dit moment volgen twee jonge meiden uit het Why Not project een naaicursus en we hopen hen binnenkort ook een baan aan te kunnen bieden in het naaiatelier.

Doneer nu